V boj proti plesnim in algam

Na površine, kontaminirane s plesnimi in algami s pomočjo čopiča, razpršilke, čistilne gobice ali valjčka za beljenje nanesite sredstvo ProfiTreat ALG, ki začne učinkovati takoj po nanosu na površino. Za doseganje maksimalnega učinka po 60 minutah delovanja postopek ponovite. Nanos čistila ProfiTreat ALG bo zanesljivo odpravili plesni in alge in preprečil njihov ponovni razvoj. Čistilo se uporablja nerazredčeno, za odstranjevanje plesni in alg uporabimo do 200 ml sredstva/m2, oziroma glede na stopnjo intenzivnost plesni.

Nasvet: Sredstvo uporabljajte v dobro zračenem prostoru in se nekaj časa po nanosu v prostoru ne zadržujte. Priporočamo, da se pri delu ustrezno zaščitite (rokavice, obleka, zaščita za oči)


Profesionalno očistite tende, šotore in ponjave

V plastenko z razpršilko nalijte vodo in dodajte ustrezno količino čistila ProfiTreat CNV (10 - 100 ml čistila/l vode, glede na stopnjo nečistoč) in dobro premešajte. Tako pripravljeno raztopino nanesite na površino, ki jo želite očistiti in pustite delovati nekaj minut. Površino nato očistite s pomočjo metle ali krtače in jo temeljito sperite z vodo. Za boljši učinek priporočamo uporabo visokotlačnega čistilnika in temperaturo vode med 40°C in 50°C. Pustite, da se površine popolnoma posušijo.

Nasvet: Čiščenja ne priporočamo ob sončnih in vročih dneh, saj čistilo ob močnem soncu prehitro hlapi in se suši.


Povrnite sijaj površinam iz nerjavnega jekla

Na površino iz nerjavečega jekla nanesite nekaj kapljic čistila ProfiTreat INX in jo očistite z vlažno krpo. Krpo sperite in površino obrišite do čistega. Če na površini ostanejo lise, jo nežno zbrišite s suho krpo ali papirnato brisačo. Čistilo ProfiTreat INX je primerno za čiščenje površin iz nerjavečega jekla kroma, niklja in keramike v gostinstvu in živilski industriji. S površin odstrani ostanke vodnega kamna, maščob in druge umazanije, jih zaščiti in tako zagotavlja lažje in manj pogosto čiščenje.

Nasvet: Za čiščenje uporabite manjšo količino čistila, saj večje količine težje zbrišete s površine.


Enostavno do čistega žara in pečice

Za čiščenje štedilnikov, notranjosti pečic, pekačev, žarov, konvektomatov in grill površin uporabljamo specialno čistilo ProfiTreat BBQ. Nerazredčeno čistilo razpršite na površino in pustite delovati 10-15 minut. Z gobico odstranite umazanijo in temeljito očistite z vlažno krpo in čisto vodo. Pri trdovratnejših zažganih ostankih postopek ponovite in podaljšajte čas delovanja čistila. Čistilo ni primerno za lakirane površine, plastiko, aluminij, cink, ali za pečice s samodejnim programom čiščenja. Čistilo uporabljajte le na ohlajenih površinah.

Nasvet: Pred uporabo preizkusite čistilo na neopaznem mestu. Večje zažgane ostanke pred uporabo čistila odstranite fizično.


Čistoča kamna in nagrobnikov

Za gladke površine iz brušenega kamna čistilo ProfiTreat STN razredčite v razmerju 1:10. V plastenko z razpršilko nalijte vodo in dodajte ustrezno količino čistila (100 ml čistila na 1l vode) in dobro premešajte. Tako pripravljeno sredstvo razpršite na površine, očistite z vlažno krpo, gobico ali krtačko in obrišite z vlažno krpo. Po potrebi površino zdrgnite s suho krpo do sijaja.
Površine iz grobih materialov (beton, naravni kamen) čistite z nerazredčenim čistilom. Razpršite ga neposredno na površine, pustite delovati nekaj minut, zdrgnite s krtačko in sperite z manjšo količino vode. Pri trdovratnejših oblogah postopek ponovite ali podaljšajte čas delovanja. Čistilo ne sme priti v stik z rastlinami.

Nasvet: V primeru direktnega sonca čiščenja ne priporočamo zaradi prehitrega sušenja in izhlapevanja.


Odstranite trdovratno umazanijo s kaminov

Čistilo ProfiTreat FPL odstranjuje sajaste obloge okrog kaminov, krušnih peči, kaminskih vložkov in stekla kaminskih peči, površine razmasti in jim povrne sijaj. Nanesite nerazredčeno čistilo na površine s pomočjo razpršilke. Po 10-15 minutah odstranite umazanijo z gobico in jo z vlažno krpo in čisto vodo obrišite do čistega. Pri trdovratnejši umazaniji postopek ponovite in čistilo dlje časa pustite delovati na površino. Čistilo uporabljajte le na ohlajenih površinah. Ne uporabljajte ga na lakiranih površinah, plastiki, aluminiju in cinku.

Nasvet: Odstranite večje zažgane ostanke s pomočjo lopatice ali krtače pred uporabo čistila. Priporočamo, da pred uporabo čistilo preizkusite na neopaznem mestu.